Bogguide: Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen

0
1653
Bind 1 og 2 af Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen. Foto: Søren Kjær
Bind 1 og 2 af Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen. Foto: Søren Kjær

Bogen Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen fortæller om en dansk gruppe, der begik voldsom kriminalitet for deres politiske overbevisning

Blekingegadebanden var en dansk venstreorienteret gruppe, som i 1970’erne og 1980’erne begik omfattende politisk motiveret kriminalitet. Gruppen stod eksempelvis bag våbentyverier og voldsomme røverier for blandt andet at støtte den palæstinensiske organisation PFLP, der med vold kæmpede for et frit Palæstina.

Den 3. november 1988 blev en ung politibetjent skudt og dræbt under gruppens røveri mod Købmagergades Postkontor i København.

Du kan få en introduktion til Blekingegadebandens historie i nedenstående trailer til Anders Riis-Hansens dokumentarfilm ‘BLEKINGEGADEBANDEN’, som er baseret på de to bøger af Peter Øvig Knudsen. Artiklen fortsætter efter videoen.

Læs også: 4 interessante bøger om modstandsbevægelsen under besættelsen

Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen gav forfatteren en fornem journalistpris

Vivi Steen skriver i sin anmeldelse på litteratursiden.dk af andet bind af Peter Øvig Knudsens to bøger om Blekingegadebanden blandt andet følgende:

“Det er en vanvittig spændende fortælling – så spændende som de bedste kriminalromaner. Anden del er ikke så tynget af politiske diskussioner som første del – her er det mest forbrydelserne, det handler om. Bogen kan også læses som et historisk portræt af Danmark i 1970´erne og 1980´erne og det politiske klima, der kunne få nogle mennesker til at begå forbrydelser i solidaritetens navn.”

Peter Øvig Knudsen vandt i øvrigt den prestigefulde Cavlingpris for sine to bøger.

Jeg kan da også varmt anbefale begge Peter Øvig Knudsens to bøger om Blekingegadebanden.

Du kan læse mere og købe en samlet udgave af Peter Øvig Knudsens værk om Blekingegadebanden på Saxo.com her (annoncelink). Bemærk: Jeg har læst og fotograferet ‘Blekingegadebanden’ i en to-bindsudgave.

Kan du anbefale andre gode danske historiebøger?

Hvis du kender til andre gode danske historiebøger, så vil jeg sætte stor pris på, hvis du har lyst til at dele dine anbefalinger i Facebook-gruppen “Danmarks historie – Deling af viden, oplevelser, film, fotos m.m.”, som du kan finde her.

I Facebook-gruppen kan både jeg og de andre medlemmer få glæde af dine anbefalinger af historiebøger.

Læs også: Interessante podcasts om Københavns historie