Se liste med interessante podcasts om Danmark og danskere under Anden Verdenskrig i artiklen her.
Der er efterhånden produceret mange podcasts med et dansk perspektiv på Anden Verdenskrig. I artiklen her vil jeg løbende samle nogle af de interessante podcasts, som jeg støder på.
Hvis du kender til andre interessante podcasts, som burde være på denne liste, så kan du i bunden af denne artikel se, hvordan du kan gøre mig opmærksom på dem, så jeg kan opdatere listen til glæde for andre læsere.
Hitlers Æselører (Radio24syv)
En af mine absolut favoritpodcasts med et (ofte) dansk perspektiv på Anden Verdenskrig er Radio24syvs program Hitlers Æselører med Jarl Cordua som vært.
Siden 2015 har programmet med fokus på bøger om Anden Verdenskrig leveret en perlerække af gode podcasts, som varmt kan anbefales.
I programbeskrivelsen lyder blandt andet:
“I hver udsendelse har Cordua en forfatter til en aktuel eller vigtig bog om Anden Verdenskrig i studiet, og sammen kaster de lys på alt om det er besættelsestidens Danmark, krigen på Østfronten, slagduellerne på verdenshavene, krigen i Stillehavsregionen, i Middelhavet og andre steder. Perspektiverne skifter fra program til program, men det handler altid om den mest blodige konflikt og hidtil største tragedie i menneskehedens historie.”
Du kan finde alle afsnit af programmet her. Nedenfor har jeg samlet et udvalg af interessante afsnit, som du kan afspille direkte her på siden.
Flådens Sænkning
Find programmet på Radio24syvs hjemmeside her.
HIPO-korpset – tyskernes danske håndlangere
Find programmet på Radio24syvs hjemmeside her.
Den Danske Partisan
Find programmet på Radio24syvs hjemmeside her.
‘Historier vi aldrig glemmer’ om Grethe Bartram (Århus Stiftstidende)
I dette afsnit af ‘Historier vi aldrig glemmer’ fra Århus Stiftstidende fortæller journalist Ole Christensen om sit interview med stikkeren Grethe Bartram, som under Anden Verdenskrig stak 70 mennesker.
I podcasten kan du også høre en lydbid fra interviewet, hvor Grethe Bartam fortæller.
Hør podcasten herunder.
Listen to “Ole Christensen om mødet med Grete Bartram: Hun stak dem alle sammen” on Spreaker.Du kan også finde og læse mere om programmet hos stiften.dk her.
Sydfynske fortællinger
I podcasten-serien Sydfynske fortællinger dykker Svendborg Museum og Radio Diablo ned i den sydfynske historie. Flere af afsnittene handler om 2. Verdenskrig og er et lyt værd selv for folk, der ikke har en specifik interesse for denne landsdel.
Jeg kan anbefale følgende to afsnit om besættelsestiden:
Sydfynske Nazister – Peter Møller Hansen
I podcasten her fortæller historiker Peter Møller Hansen om flere sydfynske nazister – blandt andre Ellef Rasmussen fra Svendborg, som blev østfrontfrivillig.
Podcasten kan også høres direkte på SoundCloud her eller i din foretrukne podcast-app.
Svendborg Besat – Andreas Skov
I denne podcast kan du høre besættelsestidshistoriker Andreas Skov fortælle om Svendborg under Besættelsen.
Podcasten kan også høres direkte på SoundCloud her eller i din foretrukne podcast-app.
Flere podcasts om Danmark og danskere under 2. Verdenskrig følger
Som nævnt, vil jeg løbende opdatere denne liste med flere interessante podcasts med et dansk perspektiv på Anden Verdenskrig. Så hvis du er interesseret i at høre flere, så kan du løbende tjekke denne artikel.
Kender du til andre podcasts om Danmark og danskere under Anden Verdenskrig?
I Facebook-gruppen ‘Danmark og danskere under Anden Verdenskrig’ har jeg lavet et opslag, hvor jeg spørger om anbefalinger til radioprogrammer og podcasts om besættelsestiden. Bidrag meget gerne med de relevante podcasts, som du kender, i opslaget her.
Du kan læse flere artikler fra Vores gamle Danmark om Anden Verdenskrig her.