Videointerview: Elisabeth overlevede bombningen af Den Franske Skole i 1945

0
5254
Elisabeth Lyneborg overlevede som barn bombningen af Den Franske Skole i 1945. Billedet her er fra et interviewprogram udgivet af Vores gamle Danmark.
Elisabeth Lyneborg overlevede som barn bombningen af Den Franske Skole i 1945. Billedet her er fra et interviewprogram udgivet af Vores gamle Danmark.

I artiklen her kan du se et videointerview med Elisabeth Lyneborg, der som barn overlevede bombningen af Den Franske Skole i 1945.

Den 21. marts 1945 blev Den Franske Skole i København fejlbombet af britiske fly. Elisabeth Lyneborg var på skolen den dag, hvor bomberne faldt.

Vores gamle Danmark har sammen med journalisterne Jon Kirketerp Jørgensen og Simon Reenberg besøgt Elisabeth til et interview. Hør hendes historie i programmet herunder.

Videoen ovenfor er udgivet på YouTube-kanalen “Vores gamle Danmark”. Du kan se videoen direkte på YouTube her.

Læs mere om fejlbombardementet af Den Franske Skole i artiklen her: Den Franske Skole blev fejlbombet: 86 børn og 18 voksne dræbt

Elisabeth Lyneborg er forfatter til en lang række bøger, og hun har skrevet om sine oplevelser i forbindelse med bombningen af Den Franske Skole i bogen “Jeg var der! 21. marts 1945”. Du kan læse mere om bogen her.

Elisabeth blev født den 1. marts 1939 i København og har senere i livet blandt andet været engelsk korrespondent, politiker og præst. I 2002 blev hun pensioneret fra Balle Valgmenighed. Du kan læse mere om Elisabeth Lyneborg her.

Vores gamle Danmark indsamler vidnesbyrd fra Besættelsen

I 2020 er det 75 år siden, at Anden Verdenskrig sluttede. I samarbejde med journalisterne Jon Kirketerp Jørgensen og Simon Reenberg vil Vores gamle Danmark derfor interviewe nulevende personer, som oplevede krigen.

Formålet er at indsamle og udgive vidnesbyrd, så vi og fremtidige generationer kan få en bedre forståelse af, hvad der skete dengang, og hvilken betydning begivenhederne havde for de, der oplevede dem.

Du kan følge med på YouTube-kanalen “Vores gamle Danmark”, på voresgamledanmark.dk samt på Vores gamle Danmarks facebookside.