En dansk hærenhed fotograferet 9. april 1940 - dagen hvor Tyskland invaderede Danmark. Find interessante historier, fotografier, filmoptagelser og andet materiale om Danmark under Besættelsen i Facebook-gruppen
En dansk hærenhed fotograferet 9. april 1940 - dagen hvor Tyskland invaderede Danmark. Find interessante historier, fotografier, filmoptagelser og andet materiale om Danmark under Besættelsen i Facebook-gruppen "Danmark og danskere under Anden Verdenskrig". Foto: C. Næsh Hendriksen: Den danske Kamp i Billeder og Ord, Odense: Bogforlaget Dana, 1945, p. 18

Find interessante historier, fotos, film og andet materiale om Danmark under Besættelsen i Facebook-gruppen “Danmark og danskere under Anden Verdenskrig”.

Vores gamle Danmark har oprettet Facebook-gruppen “Danmark og danskere under Anden Verdenskrig”. Gruppen er tilegnet filmoptagelser, fotos, beretninger, artikler og andet materiale om og fra Danmark under Anden Verdenskrig.

Alle medlemmer opfordres til at dele interessant materiale, så vi alle kan blive klogere. Spørgsmål og debatter er også meget velkomne.

Hvis du har lyst til at se gruppens opslag – og måske selv bidrage med din viden eller interessant materiale – så kan du finde gruppen her:
https://www.facebook.com/groups/1870210739955861/

Herfra skal lyde en stor tak til alle nuværende medlemmer af Facebook-gruppen for at være med til at skabe et inspirerende og ikke mindst lærerigt forum for folk med interesse for denne del af danmarkshistorien.

Til nye medlemmer og andre interesserede, som læser denne tekst for første gang: Velkommen og god fornøjelse.

Se eksempler på opslag fra Facebook-gruppen om Danmark under Besættelsen

I afsnittet her vil du løbende finde eksempler på interessante Facebook-opslag fra Facebook-gruppen “Danmark og danskere under Anden Verdenskrig”.

Se også: Skoleskibet Danmark indgår i USA’s militær under 2. Verdenskrig

Den 26. juli 2018 skrev Dan Kaznelson denne tekst i gruppen:
“En af de ting der gjorde at jeg begyndte at interessere mig for besættelseshistorien, er en fortælling jeg for længe siden hørte om en lille to-årig dreng, der en nat i oktober 1943 stod skrækslagen og rystende af kulde på dækket af en båd i Nordhavnen. Da han blev gemt under dækket, græd han så bitterligt fordi han ikke måtte se røgen fra skibets ”skorsten”. Som resultat af modige danske modstandsmænds indsats, nåede han og hans forældre til sikkerhed i Sverige, hvor han oppe i Överkalix i Lapland kunne fejre sin treårs fødselsdag. Den lille dreng – der er ham der lige har skrevet det her.”

Find opslaget med billede her.

Den 3. august 2018 skrev Ole Kaare denne tekst i gruppen:
“Det her fotografi, som min far tog om formiddagen den 9. april 1940, viser tyske soldater på Gedser landevej marscherende i retning af Nykøbing F. Lokaliteten er Væggerløse bakke, hvor vejen til Hasselø ses til venstre i billedet.”

Du kan finde opslaget og det omtalte billede her.

Du kan finde flere fotos, filmoptagelser og artikler om Danmark og danskere under Besættelsen her.